Filmániás bekukkantók száma

2012. június 2., szombat

Filmzenék, Hans Zimmer módra *.*

Sziasztok, ma reggel azzal az elképzeléssel ébredtem, hogy összeszedem modern korunk egyik legkiemelkedőbb  "zeneszerzőjének" néhány alkotását, pontosabban 5 ilyen alkotást szeretnék nektek bemutatni.

De pár szó a komponálóművészről is dukál. Hans Zimmer 1957 szeptemberében született, pontosabban a 12 napján. De valljuk be több évszám nem is igazán szükséges. Amíg a egötbb ember nem jegyzi meg a fontosabb évszámokat se, mivel a Google a jó barátunk, ezért csupán pár apróságot emelnék ki.


Keresd meg őt a Facebbok-on is ^^


Mindenek előtt azonban elmondanám, hogy is került Ő ide, a filmekkel foglalkozó blogba. Aki kicsit is foglalkozik jobban a filmekkel és nem csupán megnézi őket, azoknak ismerősen csenghet a neve. De azért csak kinyögöm végre^^ Igen régi korunk nagy zeneszerzői Orf, Bach és sorolhatnám, nos Ők megtehették, hogy arról zenélnek és azt, amit akarnak. Itt a XXI. században a zenei ízlés annyira elcsúszott az Önmegvalósítások sokasága miatt, hogy a komolyzenei ipar a pop a rap, house stb. mögé szorult. Lekorlátozódtak többek között a filmek zenéivé is (kiegészíteném, hogy nem csak így találsz komolyzenei alkotásokat).  

De elkanyarodtam, folytatnám a lényeggel is^^ Billentyűsökön és szintetizátorokon játszott eleinte. Majd később közel került a filmzene szerzéshez, ekkor jól produkált, és azóta is megy a szekér szerencsére, és olyan filmek zenéivel ajándékozott meg mindent, mint: A szikla, Pearl Harbor, A sólyom végveszélyben, Az utolsó szamuráj, A Da Vinci-kód, A Karib tenger Kalózai, Eredet...

És akkor most következzenek a zenék kezdve a kb. 5. legjobbtól haladva a leg leg leg jobbig ^^

Különdíjas kategória: Gladiator^^


Most pedig következzen a top 5... :)

5. Black Hawk Down


4. Pearl Harbor


3. Da Vinci-kód


2. The Last Samurai


1. Incpection



Remélem élveztétek ezek a kissé komolyabb zenéket is. Néha napján vissza kell térni az alapzenékhez, ezek pedig nagyon nagyon közel állnak hozzájuk^^ Szép napot mindenkinek :)

René

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése