Filmániás bekukkantók száma

2012. április 22., vasárnap

Szexmisszió (Seksmisja - 1984)

1984-es lengyel kultusz sci-fi, részemről egyik kedvenc dehát kinek kinek saját ízlése. A második filmes lengyel rendező nem vitte túlzásba a képvilág kivitelezését lévén a film nagyrészt egy sóbánya barlangjaiban forgatták a maradék meg steril jövőképű fehér-fekete alagutak szövevényes hálójában. Nade csapjunk bele.


1991-et írunk, egy komoly biológus aki saját határait feszegeti, és egy léha pénzhajhász belemennek egy 3 éves hibernálási kísérletbe, ami sikeresen véghez is megy csak sajna időközben háború robban ki a földön minek következtében egy genetikai fegyver lévén kihal a férfi nem. Sajátos evolúció indul útnak ahol a nők petesejtekkel termékenyítenek meg petesejteket és így hoznak létre kizárólag női egyedeket. Namármost ezek a cseppet sem szégyenlős, sokat pucérkodó női társadalom tagjai ásnak fúrnak bővítve föld alatti városaikat (ugyanis hitük szerint a genetikai fegyver utósugárzása lakhatatlanná tette a bolygó felszínét) , kitúrják (2044-ben) két főhősünket fagyott állapotukból, és tanulmányozás céljából felélesztik őket.
Két hímtársunk arra ébred hogy ők az egyedüli férfiak az egész földön és hogy a nőtársadalom tagjai ezt szeretnék is ennyiben hagyni nem kérnek azon törekvésükből hogy a természet rendjét helyreállítsák. Harcolnak dacolnak ámulnak szégyentelen pucérkodásukon és a szökésen törik fejüket amit sikeresen végre is hajtanak párszor de mindig elkapják őket. Míg végül az egyik nő szerelmes nem lesz egyikükbe és segít nekik megszökni a felszínre hogy férfiként halljanak meg (ugyanis a nőtanács arra a döntésre jutott hogy kiherélik barátainkat és nővé operálják őket)

 a felszínre szöknek meghalni ahol kiderül hogy semmiféle sugárzás nincs és élhető a felszín ahol találnak egy tökéletesen berendezett házat ahol még furcsább felfedezést tesznek. A nőtanács és így a nővilág vezetője egy férfi aki nőnek maszkírozza magát így irányítja a társadalmukat.
Üzletet kötnek hogy, amennyiben ők nem köpik be a matriarchaférfi segít nekik magjukat eljuttatni a nőtársadalom kémcsőbaba komplexumába és lesz itt fütyibababumm

A sztori nekem bejött, a megvalósítás a kor és az ország lehetőségeihez képest bejött és szórakoztató szóval ajánlom mindenkinek aki szereti a kult sci-fiket és a diszkrét pajzánkodással fűszerezett humort

Jó szórakozást


rendező: Juliusz Machulski
forgatókönyvíró: Juliusz Machulski, Pavel Hajný, Jolanta Hartwig
zeneszerző: Henryk Kuzniak
operatőr: Jerzy Lukaszewicz
vágó: Miroslawa Garlicka

szereplő(k): 
Jerzy Stuhr (Maks)
Bozena Stryjkowna (Lamia)
Olgierd Lukaszewicz (Albert)
Beata Tyszkiewicz (Berna)
Boguslawa Pawelec (Emma)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése