Filmániás bekukkantók száma

2012. április 24., kedd

Jumper (Hipervándor :P 2008)



Na igen ez a film tipikus példája, hogy egy nagy potenciával rendelkező sztorit hogyan lehet el holivúdosítani úgy hogy sehogy ne legyen jó. Az ötlet igen jó Steven Gould 1992-ben megjelent könyve alapján készült el a nem túl ötletgazda forgatókönyv, de a megvalósítás....háááát... hogyismondjam lehetett volna sokkal jobb is.

Nade csapjunk bele a lecsóba

Adott főhösünk David Skywalker hoppá izé  Hayden Christensen (Csillagok háborúja II: A klónok támadása (2002), Csillagok háborúja III: A Sithek bosszúja (2005)) ki alkoholista apjával él kit elhagyott anyja de nem ezen okokból de ezt majd késöbb.

Kissrácunk átlag gyereknek mondható egy gyerekkori baráttal aki mint minden ömeriken filmben bika bige lessz ha felnő :D Namármost fiatal hősünk jégre megy és beszakad és ijedtében akkorát durrant hogy pár hektó vizzel együtt az első helyre teleportálja magát ami eszébe jut a könyvtárba . Na innentől képességeit kihasználva vagyont halmoz fel nem épp erkölcsös módon. Több búvóhelyet is fentart ahol különböző helyek képeivel tapétázza ki a falat ugyanis csak oda tud teleportálni amit lát vagy már járt ott. Namármost feltűnik a színen egy csoport akik Paladinoknak hívják magukat

( Na a film címén kívül ez is egy gyenge pont ad egy szó nem esik hipertérről, hiperűrről, ad 2 paplovagok azaz paladinoknak nemsok előtörténetet hagytak pedig ez is erős vonal lett volna a filmben) na kiderül ám h ifjú jedi lovagunk anyja is ezek közé tartozik és egy másik hipervándor is feltűnik a színen ki egy kicsit elmebajos az én meglátásom szerint.
Sok harc, még több "ugrás"  összecsapások a paladinokkal, vallomások szíve hölgyének satöbbi satöbbi.
Rentgeteg változatos helyen megfordulnak, bár vhol csak másodpercekre.

Összegezve, a teleportálások képi megvalósítása jó, a sztori erős lenne magában de nem lett az igazi Samuel L. Jackson feltünés mint főellenség jó lehetett volna ha erősebbre tervezik be szerepét a főhősnek sem hagytak helyet kibontakozni. logikai ugrások túl nagy léptékűek bár ez egy teleportálós filmnél végülis érthető :D.


Nem rossz de nem tartozik a kedvenceim közé de egy egyestés mozinak megfelel

rendező: Doug Liman
forgatókönyvíró: David S. Goyer, Jim Uhls
operatőr: Barry Peterson
jelmeztervező: Magali Guidasci
zene: John Powell
látványtervező: Oliver Scholl
vágó: Saar Klein, Dean Zimmerman, Don Zimmerman

szereplő(k): 
Hayden Christensen (Davey)
Jamie Bell (Griffin)
Samuel L. Jackson (Cox)
Rachel Bilson (Millie)
Diane Lane (Mary Rice)


<Junior>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése