Filmániás bekukkantók száma

2012. július 23., hétfő

Prometheus 2012

Sziasztok ^^ Végre eljött az ideje, hogy a Prometheus-ról is írjak, a várva vááárt Prometheus :) Aki nem tette meg azt az apróságot, hogy elmenjen megnézni a filmet a moziban, az egy hatalmas nagy dologról maradt le szerintem  :/ Nos ja, sajnálhatod rendesen. Meg kell várni, amíg kijön DVD-n vagy más méregdrágán megvásárolható adathordozón...



Elsőként leszögezném, hogy 16 éven aluliaknak nem volt szabad megnézni (egyedül)... Ehhez tartom is magam :O Az igazat megvallva, volt egy két olyan jelenet aminél kissé elgondolkodtam, hogy aki kicsit jobban szívbajosabb, lehet kiszaladt volna a moziból.  

Én szerencsére a hidegvérűbb emberek közé tartozom (filmek tekintetében is) ;)

(Talán ez a jelenetsor több embernél kiüthette volna a biztosítékot)

De haladjunk is tovább. Maga a film az szimpla 126 perc. Ami nagyon- nagyon hamar elszaladt :O A film vége fele inkább csak egy szervem jelzett, hogy sok volt a folyadékbevitel a vetítés alatt ^^ sokan leszólták a filmet, de azoknak annyit üzenek: Te jobban csináltad volna meg ? Ronaldo-t is sokan szidják, hogy nem tud focizni ^^ Akkor haver? Miért nem te vagy a helyében? Jaaa igen a film elkészült egy vagy több ember elképzelése alapján :) És ez az ő elképzelésük, nem a Tied, vagy bárki másé, ha nem bírod elviselni, akkor olvass könyvet. 

Sztori:  Egyszerű, lekövethető és élvezhető is egyben. Moziban meg még jobb :P :P Adott egy expedíció, és a tagjai, olyan barlangrajzokat találtak, amiből esetlegesen ki lehet következtetni a Mi életünk eredetét. Aztán már hopp indulunk is egy űrhajóval, egy olyan helyre, ami nincs közel hozzánk, és sok sok veszély fenyegetheti a kutatócsoport tagjait. 


El is jutnak egy bolygóra, ahol minden úgy van ahogy Ők azt elképzelték... Vagy mégse? Nézzük meg a filmet, és akkor majd kiderül, mi minden megpróbáltatáson tud keresztül menni egy ember, ha nagyon szükséges. Márpedig a túlélés az szerintem, mindenkinek az ELSŐDLEGES direktívája...


A film maga nagyon jó filozófiai tartalmakkal van megáldva... Tulajdonképpen elsőként így ültem be a moziba: Jeeee, végre jön az Alien sorozat előzményfilmje ^^ Később pedig rájöttem, hogy valóban az, de más az alaphangja a filmnek, ami nagyon kellemes csalódás volt.

Bemutatók: 1#,   2#,   3# !!!!!!!!!!

Sokan úgy gondolják, hogy ez a film csak azért jött ki, hogy legyen pénz belőle. No meg a befejezés is sántít kicsit, mivel konkrétan úgy fejeződik be, hogy két irányban is simán lehet folytatni a filmet... Jó, oké, pénz is kell a film elkészítőinek, és ezt nagyon jól oldják meg, hogy legyen is majd belőle lovetta, mert én pl. tuti, hogy beülök majd megnézni az esetleges folytatást is :P mivel érdekel a dolog :P

(Big smile ;)


Rendező: Ridley Scott
Forgatókönyvíró: Jon Spaihts, Damon Lindelof
Zeneszerző: Marc Streitenfeld
Operatőr: Dariusz Wolski
Producer: David Giler, Walter Hill, Ridley Scott, Tony Scott
Vágó: Pietro Scalia

Szereplők: 
Michael Fassbender (David)
Noomi Rapace (Elizabeth Shaw)
Charlize Theron (Meredith Vickers)
Idris Elba (Janek)
Guy Pearce (Peter Weyland)
Patrick Wilson (Shaw apja)
Rafe Spall (Milburn)
Logan Marshall-Green (Charlie Holloway)
Kate Dickie (Ford)
Emun Elliott (Chance)
Benedict Wong (Ravel)


Szerintem ha úgy döntesz, hogy egyszer mégis megnéznéd a filmet akkor jól teszed. Persze fel kell nőni a feladathoz, és bele kell látni egy kicsit a lelkébe a filmnek... 9-est kap 10-ből, ami szerintem nagyon szép teljesítmény.

René

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése