Filmániás bekukkantók száma

2012. május 20., vasárnap

Álomháború (Sucker Punch 2011)

Sziasztok, egy olyan filmről írom most, ami nagyon megfogott engem. Nem vagyok elfogult ezzel az alkotással szemben, mivel van benne jó is rossz is dögivel.


Bár kicsit kijavítom magam, rossz annyira nincs benne sok :) Sőt inkább csak egy apróság, de erre majd visszatérek :) A többi amit esetleg rossznak lehetne mondani, ahhoz hozzá kell szokni, mivel eléggé sajátos a film képi világa, no meg a mondandó se mindennapi módon van megvalósítva.

Sztori: Főhősnőnk Baby Doll. Sajnos elmegyógyintézetbe kerül. Nem Ő tehet erről, tulajdonképpen ártatlan. De a nézőnek saját magának kell eldöntenie, hogy mi számít ártatlannak, vagy mi nem. Én feloldozom Őt, mivel nem önszántából teszi azt amit tesz. 


A valóság kegyetlen, és elviselhetetlen (én se érezném jól magam egy elmegyógyintézetben). Így egy álomvilágba menekül, ahova 4 segítője is követi őt. Sok teljesen lehetetlennek tűnő harcot vívnak itt meg, amik szinte kivitelezhetetlennek tűnnek számunka, nézőknek. Engem pont ez vonzott. A szerintem legjobb részt meg is nézhetitek akár rögtön :)


A film egyre inkább összetettebbé és megfontoltabbá válik, a cél, a szökés, aztán hogy sikerül-e azt majd megtudjátok, ha megnéztétek^^ Viszont a bemutatóját is nézzétek meg ITT!

Maga az angol címe a filmnek nem pontosan azt jelenti, ahogy a magyar észkombájnok fordították, elvileg a SuckerPunch azt az állapotot jelöli, amikor a box közben valakit K.O.-val kiütnek és magatehetetlenül fekszik a földön, de mindent lát. Ami nem volt jó a filmben, hogy nem minden úgy alakul, ahogy az el van tervezve benne (szándékosan nem írom le mire gondoltam, mert akkor lelőném a poént) . A többi dolog viszont kifogástalan. Vonatkoztass el a film előtt, hogy megtudd nézni. Ürítsd ki az elméd, open your mind^^ 10-ből kap 8,9-et, ja igen, eléggé kegyetlennek tűnő jelenetek is vannak benne, így ezt a filmet nem fogjuk ajánlani 16 éven aluliaknak. A hossza a filmnek pont annyi, hogy ne fáradjunk el, de ne is érezzük, hogy rövidke lenne, 120 perc.


Rendező: Zack Snyder
Forgatókönyvíró: Zack Snyder, Steve Shibuya
Zeneszerző: Tyler Bates, Marius De Vries
Operatőr: Larry Fong
Jelmeztervező: Michael Wilkinson
Producer: Deborah Snyder, Zack Snyder
Vágó: William Hoy

Szereplők:
Emily Browning (Baby Doll)
Jena Malone (Rocket)
Vanessa Hudgens (Blondie)
Jamie Chung (Amber)
Abbie Cornish (Sweet Pea)
Oscar Isaac (Blue)
Ron Selmour (Danforth)
Carla Gugino (Madam Gorski)
Jon Hamm (High Roller)

Nézzük meg és ámuljunk bámuljunk ^^

René

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése