Filmániás bekukkantók száma

2012. május 3., csütörtök

Fantasztikus Négyes (Fantastic Four 2005)


Tisztelegnék Stan Lee a hatalmas ikon elött kinek oly sok filmet köszönhetünk lenyügöző fantáziájának köszönhetően miket képregények tömkelegébe öntött. Eme mű a Marvel Comics első szuperhőscsapatának (1961)  filmadaptációja és meg kell mondanom fenntartásokkal indultam neki melyekből valami beigazolódott valami nem nade csapjunk bele.


A kezdés langyi egyből belecsap a lényegbe bármiféle felvezetés nélkül véleményem szerint a szüperhősködés elötti részre kellett volna azért valamivel utalni dehát ez van szal Dr. Reed Richards (Mr. Fantastic) jó barátjával és társával Ben Grimm-el (a Lény) felkeresik Victor von Doom miliárdos üzletembert egy ajánlattal minek értelmében pénzel és egyéb "játékokkal" támogatja Reed azon kutatását miszerint egy ionvihar okozta a földi evolúció beindulását és egy ugyanilyen ionviharra lehet számítani belátható időn belül. Reed megkéri von Doom-ot finanszírozza a kísérletet és adja kölcsön űrállomását aminek a vezérlőterem pajzsa "képes" megvédeni a csapatot a sugárzástól. Valami régi ellentét feszül kettejük közt de Doom beadja a derekát bízik Reed zsenialitásában. Feltűnik régi szerelme is Susan Storm (Láthatatlan Lány) aki anno Reed-el kacérkodott jelenleg Doom párja de aki kíváncsi a részletekre a filmben elcsepegtetve megvannak az infók. Pilótának Storm kisasszony NASA-tól kicsapott bájgúnár öccsét szerződtetik Jhonny Storm-ot (Fáklya) és slussz kövi kép már az űrállomáson pakolásznak.

Aztán beüt a menykű 9 óra helyett 9 perc van már csak az ionviharig Ben odakint az űrben  matat a töbiek az elviekben biztonságot nyujtó védőpajzson kívül vannak és BUMM átsöpör rajtuk az egész . Snitt és már kórházban is vannak pár elhanyagolható jelenet után mindenkinek előkerül az új ereje melyet a genetikai mutációnak köszönhetnek amit az ionvihar okozott náluk. Sorban Mr. Fantastic gumiember lett elképesztően nyúlik és szinte elpusztíthatatlan ezáltal, Láthatatlan Lány hát ez evidens :D plussz erőteret tud emelni Lény teljesen megkövesedik így ő is szinte elpusztíthatatlan és bivaly erős lessz a bibi hogy szörnyen fest és az ő erje állandó míg a többiek ki be kapcsolhatják azt, Fáklya meg lángra robban akár egy szupernova hőjét is képes gerjeszteni ráadásként repülni is tud .

A sztori magját az adja hogy bírkóznak meg az újonnan jött erővel járó népszerűséggel mind pozitív mind negatív irányban természetesen ugyanis a lénynek érthető okokból nem jön be a szitu míg Fáklya fürdőzik új erejéből adódó népszerűségének és nem mulaszt el egy alkalmat se hogy ne bosszantsa Kőszivű pajtását.
Mr. Fantastic gőzerővel keresi a megoldást hogyan változhatnának vissza több kevesebb sikerrel.
Eközben Victor von Doom is érdekes átalakuláson megy át mivel a védőpajzs mégse volt túl védő. Szervez fémmé alakul át és valamilyen energia elszívó és kiadó képessége is van amit nem fejtenek ki bánatomra a többiek erejét nagyjából taglalják.

Doom istennek képzeli magát és le akar számolni az egyetlen fenyegetéssel ami rá nézve veszélyes lehet azaz a Fantasztikus Négyes-sel ahogy a média elnevezte őket és mint minden jó taktikus a legerősebb láncszemet veszi célba a Lényt, Reed ionvihar szimuláló gépét elturbózva újonnan jött erejével újra emberrév áltoztatja  Ben-t és nekiáll kiiktatni a többi Fantastikust

Kicsit rövidre szabták a végső leszámolás harcjeleneteit de így is érdemes megnézni látványos izgalmas akinek van egy kis képregény illetve Marvel univerzum rálátása szerintem élvezni fogja

Jó Szórakozás


<Junior>


Rendező Tim Story
Producer Avi Arad
Bernd Eichinger
Ralph Winter
Alapmű Stan Lee és Jack Kirby: Fantasztikus Négyes
Forgatókönyvíró Michael France
Mark Frost
Stan Lee
Jack Kirby
Főszerepben Ioan Gruffudd
Jessica Alba
Michael Chiklis
Chris Evans
Julian McMahon
Laurie Holden
Kerry Washington
Zene John Ottman
Vágó William Hoy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése