Filmániás bekukkantók száma

2012. május 11., péntek

Batman: A Sötét Lovag (The Dark Knight 2008)

Sziasztok, itt a folytatása az első Batman-nek ^^ Lesz miről írni itt is :-D


Sajnos nem láttam moziban, viszont házimozin nagyon élvezhető volt... Kegyetlenül jó volt- így tudnék fogalmazni. Nolan brillírozott... Klasszisokkal jobb, mint az első rész. Olyannyira, hogy kb. 10-szer meg is néztem ezt a filmet. Minden egyes alkalommal találtam újabb és újabb momentumokat, amik még többé tették a filmet.

Az előző résznél kiemeltem, hogy Batman a főhős, és felé nem nőhet egyik másik szereplő se... Nos itt a fő ellenség legalább olyan jó, mint a denevérember (ha nem jobb).


Sztori: Hősünk célja úgy néz ki megvalósul, sikerességre van ítéltetve a dolog ^^ (Rend vagyon a váárosba' )... Két segítője is akad: a felügyelő (Gary Oldman) valamint a nagy karrier előtt álló Harvey Dent (Aaron Eckhart) -Halkan megjegyezném ez a szerep jobban illik hozzá, mint a Battle L.A. beli-.


Csakhogy, megjelenik egy kissé érdekes figura a Joker (Heath Ledger). Na Ő aztán jól bekavar mindent, nem is akárhogy. Akár egy pókerkártyát, úgy megkeveri a szálakat, és kész vége a jók tündöklésének... Vagy mégse? Nézd meg ezt a filmet, és megtudod a végkifejletet...

Apróság, aminek nagy nyomatéka van, kihat az egész filmre: A Joker olyannyira jól megformált karakter lett, ami szerintem igenis a Batti felé nőtte magát... Kegyetlenül jól játszik Heath Ledger. Szinte felforr a vérem, amikor meglátom a jeleneteit, és jobban várom azt, mint az árva milliomos dolgait. Szégyen, nem szégyen, de még talán drukkolni is lehet neki... Na mindegy, saját vélemény ez ^^ Sokkal többet ér ez a film, mint elődje, nálam 9-et 10ből *.*    Bemutató!!!!

Rendező: Christopher Nolan
Forgatókönyvíró: Christopher Nolan, David S. Goyer, Jonathan Nolan, Bob Kane

Zeneszerző: James Newton Howard, Hans Zimmer ZENEE

Operatőr: Wally Pfister
Jelmeztervező: Lindy Hemming
Producer: Christopher Nolan, Charles Roven, Emma Thomas
Látványtervező: Nathan Crowley
Vágó: Lee Smith
Hang: Richard King
Make up: Conor O'Sullivan

Szereplők:
Christian Bale (Bruce Wayne/Batman)
Heath Ledger + (Joker)
Aaron Eckhart (Harvey Dent)
Gary Oldman (James Gordon)
Michael Caine (Alfred Pennyworth)
Morgan Freeman (Lucius Fox)
Maggie Gyllenhaal (Rachel Dawes)
Eric Roberts (Salvatore Maroni)
Cillian Murphy (Dr. Jonathan Crane)
Anthony Michael Hall (Mike Engel)

Ez kötelezőőő film, meg kell nézni mindenkinek, aki elmúlt 16 :) nem hosszú ez a film ^^ csupán 152 perc :) Ne igyál alatta sok folyadékot ^^

René

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése