Filmániás bekukkantók száma

2012. május 17., csütörtök

A Mágia színe ( The Colour of Magic 2008)

A multiverzum végtelenségében úszik Nagy A'Tuin, a csillagteknős, hátán a négy óriási elefánttal, akik saját hátukon tartják a Korongvilágot, ezt a csodálatos, a mi világunkhoz hasonló, mégis olyannyira más, varázslással, misztikummal, hősökkel teli "planétát".
A Korong fővárosába, Ankh-Morporkba érkezik az Egyensúlyi Kontinensről a legelső turista, Twoflower (Sean Astin), aki feltűnést kelt virágos ingével, idétlen kalapjával és szandál-zoknijával. Azonban akkor lesz hirtelen mindenki érdeklődésének középpontja, mikor kiderül, hogy a Csomagja élő fából készült, lábai vannak és követi őt, bárhová is megy - ráadásul tömve van színarany érmékkel...
Ezalatt a varázslat fellegvárában, a Láthatatlan Egyetemen a "halott ember cipői"-szokásnak eleget téve a hatalommániás Trymon (Tim Curry) egyre közelebb kerül az Arkrektori címhez - megszerzéséhez azonban el kell távolítania a jelenlegi főmágust (James Cosmo).
És miközben halad felfelé a ranglétrán, lassacskán elkezdi kiterjeszteni a befolyását a többi varázslóra is. Ennek folyományaképpen kirúgatja a majdnem 20 éve ott tanuló Rincewindet (David Jason), aki hosszú pályafutása alatt még a legegyszerűbb trükköket sem tudta elsajátítani. Na nem azért, mintha rossz tanuló lenne, vagy lusta, csak éppen a fejét elfoglalta a Korong leghatalmasabb nyolc varázslatának egyike, mely az Oktávó nevű legendás grimoire-ból került bele.


A Sors játéka miatt (aki olvasta, az tudja, hogy szó szerint ezért) Rincewind és Twoflower útjai keresztezik egymást és hála lord Vetinari (Jeremy Irons) hathatós közreműködésének, elválaszthatatlanok lesznek. És mi a turista dolga? Hát, hogy utazzon! Így hőseink felkészülnek eddigi jórészt eseménytelen életük legnagyobb kalandjára, mely sárkányok, druidák és rejtélyes események sorozata közt játszódik. Útitársuknak szegődik a leghatalmasabb, bár mára már kiöregedett barbár, Cohen (David Bradley) és egy áldozatnak készült lány is, de kerülgeti őket A Halál (Marnix Van Der Broeke játssza és Christopher Lee szólaltatja meg) meg hamarosan Trymon érdeklődése is feléjük fordul.
Mindeközben pedig a rejtélyes Nyolcadik Varázslat kezdi átvenni az irányítást Rincewind felett és csak arra vár, mikor mondathatja ki magát - egy ijesztő, napról napra növekvő vörös gömb az égen pedig a Korong pusztulását jósolja. Vajon mindenki meghal majd és tényleg elpusztul ez a páratlan világ vagy a Mágia valami más utat szab az események folyásának?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése